RSS
 


Carta oberta a Joan Maria Pou

30 Jun

Tòquio, 30 de juny de 2011

Apreciat Joan Maria,

Avui, com cada dia, només llevar-me he baixat el podcast del “Tu diràs” i esperava escoltar una introducció que parlés de la renovació de Thiago. Tanmateix, enlloc d’una introducció normal d’estil editorial, he escoltat una noticia que ha estat per mi un gran disgust.

La veritat és que ha estat una gran sorpresa, del tot inesperada, l’anunci de que el d’avui era el teu darrer programa i m’ha sobtat tant que per uns minuts he quedat xocat. De cop i volta perdia un amic.

I és que, realment, els oients considerem amics a les persones que escoltem sovint per la radio, aquestes persones respectades per la seva feina i la veu de les quals esdevé tant i tant familiar, malgrat, això si, que la relació no sigui recíproca. Són coses de la comunicació unidireccional, fins i tot en aquests temps en els que cada cop més els que us escoltem podem participar i opinar gràcies a les noves tecnologies.

És per això que, com amic, desitjo que els motius personals que comentaves en el teu comiat, no siguin motius tristos, sinó, tant de bo, motius joiosos. I malgrat que els motius m’encurioseixen, no espero saber-los ja que per sobre de tot, vull respectar el teu dret a la intimitat.

Ja fa tres anys i escaig, que t’escolto, primer a les transmissions de “El Barça juga a RAC1”, gràcies a la recomanació del Doctor Moriarty (crec que el coneixes), i després al “Tu diràs”.

Per mi, aquí a Tòquio, eras com el Basté per la meva mare allà a Barcelona, la primera veu que escoltava cada matí, i que em saludava amb un intemporal bona nit que per mi era un càlid bon dia, i que em permetia llevar-me escoltant l’estimada llengua dels nostres pares.

Al llarg d’aquests temps, he descobert algunes coses que tenim en comú, com per exemple que a tots dos ens agrada creure que vam ser engendrats una nit freda de febrer, l’any 1974.

Ja per acabar, només em queda desitjar-te molta sort, seguir  escoltant-te a les retransmissions i esperar que el relleu al “Tu diràs” estigui a l’alçada.

Una abraçada i bona sort!


 
 

Tags: , , , , ,

Leave a Reply